פַתֶّה (קיצור של פַתֶّת אלחֻמֻס') היא מאכל פלסטיני עממי נפוץ – ורעיון גאוני ממש. למה להתעייף ולטרוח לנגב חומוס עם פיתה, כשאפשר מראש לערבב חתיכות פיתה יחד עם החומוס ולאכול הכל יחד בכפית?
לוקחים פיתות: אפשר להשתמש בפיתות טריות, אך זו הזדמנות פז להשתמש בשאריות פיתות שהתייבשו והתקשו. חותכים לרצועות או בוצעים פיסות בינוניות, מושחים בשמן זית ושולחים לייבוש בתנור חם, עד שמתקבלות פיסות פיתה פריכות.
במקביל, מבשלים גרגירי חומוס במי מלח עד שאלה מתרככים. שומרים בצד את מי הבישול.
מכינים חומוס ביתי, כל משפחה והמתכון שלה, אך מקפידים שיצא מעט יותר נוזלי מהמקובל.
שמים בקערה גדולה את הפיתות הפריכות, שופכים עליהן את מי הבישול של החומוס, בתוספת מיץ מלימון אחד, ואחרי שהמים נספגים בפיתות, יוצקים עליהן את החומוס.
מוסיפים מלמעלה, לפי הטעם וההעדפות האישיות: פטרוזיליה קצוצה, סומק, בשר טחון מבושל ושמן זית.
אוכלים בכפית. בתיאבון.