מקלובה היא מאכל לבנטיני מוכר ואהוב, הקרוי לעיתים גם בשם "חציל הפוך" (مقلوبة الباذنجان), היות וחצילים הם מרכיב מרכזי בו.
בתוך סיר גדול מסדרים שכבה על גב שכבה תבשיל עשוי בשר, בצל מטוגן וירקות קלויים, ומעליה שכבת אורז וחוזר חלילה. בעת ההגשה, הופכים את הסיר בעדינות על גבי מגש, כך שהמקלובה נראית כמו עוגה גבוהה, בעלת ריח משכר.
אגדה ירושלמית מספרת כי לאחר כיבוש ירושלים בידי ס'לאח א-דין אלאיובי, נכנסו חייליו אל בין חומות העיר, ובעת חגיגות הניצחון והכיבוש, הגישו תושבי העיר לחיילים מגשי מקלובה. כאשר טעם ס'לאח א-דין מן המאכל, מצא חן בעיניו מאד ולכן שאל לשמו של התבשיל. הוא נענה כי זהו "תבשיל הפוך", היות ונהוג היה כבר אז להפכו אל כלי ההגשה אל מול האורחים.
סרטון הדרכה: איך מכינים מקלובה?