חשבתם שאת הקוסקוס המציאו במדינות צפון-אפריקה? אולי, אבל את המפתול, גרסה עבת-גרגרים של הקוסקוס המַע'רבִּי המוכר, אפשר למצוא בכל המטבחים הלבנטינים: הפלסטיני, הירדני, הלבנוני והסורי. בארוחות חגיגיות, בלילות רמדאן ובמפגשים משפחתיים, תמיד ימצא על השולחן מגש מפתול חם, עם הרבה בצל, ירקות מבושלים, קטניות ונתחי בשר.
כידוע, דברים טובים לא באים בקלות, וההכנה מצריכה זמן ולא מעט התעסקות, אבל המאכל המיוחד הזה שווה כל רגע וכל מאמץ.
בסופרמרקט הקרוב תוכלו למצוא גרסה תפלה וחיוורת של מפתול להכנה מהירה תחת השם "פתיתים אפויים – קוסקוס" מבית היוצר של אסם או סוגת, אך המרחק בינה לבין מפתול ביתי הוא לפחות כמו המרחק בין שניצל ביתי ל"עוף-טוב" משקית פלסטיק.
סרטון הדרכה- איך מכינים מפתול?