כֻּלַّאג' הוא מאכל חגיגי המזוהה אמנם עם ארוחות אִפטָאר, אך מוגש גם באירועים חגיגיים אחרים: גלילים מאורכים של בצק דקיק במילוי מתוק דמוי גבינה, מטוגן בשמן עמוק.
מכינים בצק משתי כוסות קמח, ביצה אחת, קורט מלח וכחצי כוס מים פושרים. לשים כחמש דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש, שאינו נדבק לידיים.
במקביל מכינים מילוי: מחממים על אש בינונית חלב, סולת, קורנפלור ומי ורדים עד שנוצרת דייסה סמיכה ואחידה. מורידים מהאש ומצננים בכלי שטוח.
לחילופין: מערבבים גבינה לבנה רכה 9%, 2 כפות אבקת סוכר, כף מי ורדים.
יוצרים עלה בצק דק ככל האפשר, שמים במרכזו 2 כפות גדושות מהמילוי ומקפלים לצורת גליל. מטגנים בשמן עמוק עד שהבצק מזהיב. סופגים עודפי שמן ומצננים.
מעבירים לכלי הגשה ומעטרים באבקת סוכר.
לסרטון הדרכה: