כַּבּסַה היא שם כללי לתבשיל אורז עם בשר, תבלינים ואגוזים, עשוי בבישול ארוך. מקור המאכל בסעודיה, אך הוא מוכר גם ביתר רחבי העולם הערבי, לעיתים בשם מַכּבּוּס.
כנראה שאין מתכון מוסכם לכַּבּסַה: לכל מדינה \ אזור \ משפחה \ טבח יש הגרסה שלהם: סוג האורז, סוג הירקות, סוג התבלינים, סוג האגוזים, סוג הבשר וכו'.
עם זאת, לרוב משתמשים באורז ארוך, והתיבול יכלול בדרך כלל ציפורן, קינמון, פלפל שחור ואגוז מוסקט. לאורז ולתבלינים מוסיפים בשר (עוף, בקר, כבש, גמל) או לחילופין דגים ופירות ים.
יודעי דבר טוענים כי כַּבּסַה יש לבשל בשיטת בישול מסורתית מאיזור תימן: מַנדִי – בישול ארוך בסיר אותו מניחים בתוך בור באדמה מדופן בחֹמר.
כדי לאפשר לבשלני סעודיה והאזור להנות משיטת הבישול המעניינת הזו מבלי ללכלך את הידיים בחול, ניתן להשיג סיר חשמלי מיוחד המדמה בישול מַנדִי, לשימוש במטבח הביתי.
אתם מוזמנים לצפות בסרטון המדגים הכנת כבסה עם בשר בכר (גמל צעיר), צימוקים ופלפל חריף, ב-מַנדִי כַּהַרֹבַּאאִי (מַנדִי חשמלי):