חָ'בִּיצָה היא קינוח קל להכנה, נפוץ במטבחים הערביים בגרסאות שונות. אחת הגרסאות, חָ'בִּיצָת אלרֹבּ, המבוססת על סירופ חרובים, נפוצה בצפון ישראל.
ההכנה, כאמור, פשוטה: מערבבים בסיר 2 כוסות חלב עם 3 כפות סוכר עד לרתיחה. במקביל מערבבים כוס חלב שלישית בטמפרטורת החדר עם 3 כפות קורנפלור עד שלא נותרים גושים, ומוסיפים את תוכנה לסיר עם החלב הרותח. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל תוך כדי בחישה, עד שנוצרת דייסה סמיכה ואחידה.
לסיר נפרד יוצקים כוס אחת של רֹבּ (סירופ חרובים), 5 כוסות מים, כוס סוכר ומביאים לרתיחה. במקביל מערבבים כוס מים בטמפרטורת החדר עם כוס קורנפלור עד שנוצרת תערובת סמיכה, חלקה ואחידה ומוסיפים אותה לסיר. מבשלים על אש נמוכה עד שנוצרת דייסה כהה.
לאחר ששתי התערובות התקררו והתמצקו מעט, יש להעבירן לכלי הגשה, וכאן אפשר לתת דרור ליצירתיות: לצקת לכלים את התערובת הכהה ומעליה את הבהירה, או להפך; לצקת את התערובות בשכבות, לצור צורות שונות וכיוצ"ב שילובים בין הכהה לבהירה.
מקררים לפחות 3-4 שעות במקרר, מעטרים בפיסטוקים ומגישים לקול תשואות.