האביב הגיע ועמו עונת העכוב (עכובית הגלגל), המשמש להכנת תבשילים שונים במטבח הפלסטיני. לעיתים רחוקות אפשר למצוא מסעדה ערבית שמגישה תבשילי עכוב (וגם בהן, בדרך כלל תיגמר המנה לפני שתגיעו). על כן, המלצתנו: לכו לשוק, קנו עכוב טרי ועקבו אחר ההוראות במתכון (עברית אחרי הערבית). ההוראות בלשון נקבה כבמקור הערבי, אך מיועדות לשני המינים:
العكوب
الكمية تكفي 5 اشخاص
مدة الطهو ساعة
القيمة الغذائية 220 سعر حراري للشخص الواحد
المواد:
رطل عكوب, بصلة مفرومة ناعم, نصف كيلو غرام لحمة, رشة فلفل, رشة بهار, راس ثوم, ثلث فنجان زيت الذرة صافي, رشة ملح, أرز مفلفل شقحة.
الطريقة:
نظفي العكوب جيدا من الاشواك. اغسليه ثم اقليه حتى لا يظهر الشوك مرة اخرى, اذا ترك بالماء قلبي البصلة ثم اللحمة المقطعة قطع متوسطة او حسب الرغبة. قلبيها مع العكوب حتى تذبل تماما, ثم أضيفي اليه الماء حتى ينضج مع اللحم واتركيه على نار هادئة. دقي الثوم المقشور مع قليل من الملح وقلبيه مع الزيت ثم اضيفي الى العكوب يمكن اكله مع الأرز المفلفل والمخللات.
طريقة أخرى لعمل العكوب مع اللبن الكشك السائل, نفس الطريقة ولكن مع اللبن الرائب والكشك مخلوط مع بعض طريقة لذيذة جدا.
המתכון מתוך: سهام بغدادي زعرب: المطبخ الفلسطيني والعالم (ללא ציון מקום ושנת ההוצאה)
[מתכון להכנת] עכוב
הכמות מספיקה ל-5 נפשות
משך ההכנה שעה
הערך התזונתי 220 קלוריות לאדם
החומרים:
רוטל (בערך 2.5 ליטר) עכוב, בצל חתוך דק, חצי קילוגרם בשר, קמצוץ פלפל, קמצוץ תבלינים, ראש שום, שליש ספלון שמן תירס זך, קמצוץ מלח, אורז מתובל [מתוצרת חברת] שקחה.
דרך ההכנה:
נקי את העכוב היטב מהקוצים. שטפי אותו ולאחר מכן טגני אותו היטב עד אשר לא יראו עוד קוצים. אם נותרו מים, הוסיפי את הבצל ולאחר מכן את הבשר החתוך לפיסות בינוניות, או כפי רצונך. ערבבי אותו עם העכוב עד שיתערבב לחלוטין, הוסיפי את המים עד שיתבשל היטב עם הבשר והשאירי על אש קטנה. כתשי את השום הקלוף עם מעט מלח וערבבי עם השמן. ולאחר מכן הוסיפי אל העכוב. ניתן לאכול אותו עם אורז מתובל וחמוצים.
דרך אחרת להכנת העכוב [היא] עם לַבַּן כִּשֵכּ (לַבַּנֵה מיובשת בצורת גוש מעוגל) נוזלי, באותה צורה אבל עם לבן מחֻבָּץ (לבן נוזלי בצורתו הרגילה והמוכרת) וכִּשֵכּ מעורבבים יחד, דרך טעימה מאד.
