מַחלַבּ הוא תבלין עז טעם, המשמש לרוב תוספת מבושמת לבצק, הן של מאפים מלוחים, הן של מתוקים. הוא נפוץ בכל אזור המזרח התיכון והבלקן, ובמטבח הפלסטיני מוכר בעיקר כתוספת לבצק של כַּעֶכּ עִיד.
בחנויות המזון בישובים הערביים נמכרים זרעי המחלב השלמים (זרעים קטנים דמויי שקד החבויים בתוך גלעין הפרי של אחד מזני הדובדבן) בשקיות קטנות, פעמים רבות בצמוד לשקית עם גבישי מַסטִקָא. את הזרעים טוחנים במטחנת תבלינים לאבקה ומקפידים להשתמש בכמות קטנה, כי הטעם ממש חזק.
כמיטב המסורת, גם למחלב מיוחסות סגולות רפואיות לרוב, ואפשר לספור על אצבעות כף יד אחת את סוגי המחלות והמיחושים שאינם ניתנים לריפוי או הקלה באמצעות שתיית מים שהושרו בהם זרעי מחלב למשך יום או יומיים.