גִ'בּנֶה עָרָבִּיֶה, جبنة عربية (גבינה ערבית), היא אחד ממוצרי החלב הבסיסיים והנפוצים ביותר במטבח הערבי (אפילו יותר מלבנה).
היא מתאפיינת במרקם גמיש, בין גבינת "חמד" לחלומי או טופו, צבעה לבן וטעמה נייטרלי יחסית, עם מליחות קלה.
הראשונים לייצר גִ'בּנֶה היו ככל הנראה בדואים מחצי האי ערב, אשר ייצרו אותה מחלב צאן והפיצו אותה ברחבי העולם הערבי. כיום מרבית המחלבות מייצרות אותה מחלב בקר.
גִ'בּנֶה היא הבחירה האולטימטיבית לשימוש במאפים, מלוחים ומתוקים כאחד. הגִ'בּנֶה נהדרת בחימום – היא נמתחת ומתרככת מאוד, ומסייעת לשמור על אחידות המאפה, כך שגם טוסט גבינה פשוט יכול להשתדרג פלאים בתוספת של גִ'בּנֶה. יש מי שמוסיף אותה במקום כל גבינה אחרת – לסלט, לפסטה, לשקשוקה וכו'.
לפני השימוש בגִ'בּנֶה להכנת כנאפה, קָטָאיֶף או ממתקים מזרחיים אחרים, יש להשרות אותה במים כדי להוציא את המליחות.
גִ'בּנֶה היא מוצר צריכה נפוץ והיא נמכרת בכל חנות מכולת וסופרמרקט בשכונות ובישובים ערביים. בישראל, המותג המוכר ביותר הוא של מחלבת רג'ב בטמרה, ויש עוד לא מעט יצרנים מקומיים נוספים. בנוסף, אפשר להשיג גם גִ'בּנֶה מתוצרת ירדן או הרשות הפלסטינית.
למתקדמים צירפנו גם סרטון הדרכה – איך נכין גבינה ערבית בבית? (ערבית, יוטיוב)
אתר מחלבת אלרוחה ממעאויה (ואדי עארה): https://alroha.co.il/