בין ההפתעות הקולינריות שמזמן לנו המטבח המצרי, בין פוּל מדַמַّס (فول مدمس) לכֻּשרִי (كشرى), מככבת הבַּסבּוּסַה (מלשון בּוּסַה – נשיקה), עוגת סולת מתוקה, חתוכה לריבועים או מעוינים קטנים. שמעה של העוגה המצרית יצא למרחקים וגרסאות שלה ניתן למצוא מקרן אפריקה, דרך הלבנט ותורכיה ועד מדינות הבלקן. בכל מקום זכתה לשם אחר והותאמה לטעם המקומי. אבל כמו תמיד, אף חיקוי לא ישווה למקור: פרוסת בסבוסה מצרית מעוטרת בשקד לצד כוס תה מהבילה.
את הבסבוסה קל מאוד להכין בבית, וארוחת ראש השנה היא הזדמנות מצויינת לנסות.
לסרטון הדרכה: