כמו המסח'ן, גם המנסף מככב בכל המטבחים הלבנטינים, אך הבכורה במקרה זה שייכת כנראה למטבח הבדואי-הירדני. המנסף יוגש באירועים חגיגיים, על גבי מגש גדול: בשר כבש מבושל מעל מצע אורז מעוטר בצנוברים, המונח ע"ג פיתה דקה, ורוטב יוגורט סמיך מעל הכל.
בעבר (ובחלק מהמקומות המסורתיים יותר, גם היום) נהגו הסועדים לעמוד או לשבת מסביב למגש המנסף כשיד שמאל מאחורי גבם, ובעזרת יד ימין לטול חופן מהתבשיל, לצור ממנו כדור קטן ולהגישו כך אל הפה.
את הרוטב החלבי הסמיך שנהוג ליצוק מעל התבשיל, מכינים מגַ'מִיד: גוש קשה כאבן של גבינה מיובשת, אותה מבשלים זמן ארוך במים.
סרטון הדרכה: איך מכינים מנסף?